Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρακτήρισε τον κοροναϊό ως απειλή «μεσαίου επιπέδου»

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την Τετάρτη (3 Ιουνίου) χαρακτήρισε τον κοροναϊό ως απειλή «μεσαίου επιπέδου» για τους εργαζομένους της ΕΕ.

Ο κίνδυνος επιπέδου 3 χρησιμοποιείται όταν ένας βιολογικός παράγοντας “μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ανθρώπινη ασθένεια και να προκαλέσει σοβαρό κίνδυνο στους εργαζόμενους. Μπορεί να παρουσιάζει κίνδυνο εξάπλωσης στην κοινότητα, αλλά συνήθως υπάρχει αποτελεσματική προφύλαξη ή θεραπεία”, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ .

Το επίπεδο-4 εφαρμόζεται για εκείνους που ενέχουν «υψηλό κίνδυνο» μόλυνσης χωρίς προφύλαξη ή θεραπεία διαθέσιμη.

Ωστόσο, εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε την Τετάρτη ότι “η ύπαρξη ή η απουσία προφύλαξης δεν μπορεί να θεωρηθεί ως αυτόνομο κριτήριο”.

Η απόφαση ακολουθεί τις επιστημονικές συμβουλές εμπειρογνωμόνων από τα 27 κράτη μέλη, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ανέφερε η επιτροπή.

Επιπλέον, ο εκτελεστικός υπάλληλος της ΕΕ προέτρεψε τόσο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όσο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να εγκρίνουν την πρόταση το συντομότερο δυνατόν.

Η επιτροπή απασχόλησης του κοινοβουλίου αναμένεται να ψηφίσει την απόφαση την Πέμπτη (11 Ιουνίου), η οποία θα ακολουθηθεί από την ψηφοφορία στην πλήρη ολομέλεια στην επόμενη σύνοδο.

O επίτροπος για την απασχόληση και τα κοινωνικά δικαιώματα, Nicolas Schmit, δήλωσε ότι η νέα ταξινόμηση “συμπληρώνει τα ήδη αυστηρά μέτρα που ισχύουν, βελτιώνοντας την προστασία όλων των εργαζομένων, ιδίως εκείνων που εργάζονται άμεσα με τον ιό σε νοσοκομεία, βιομηχανικές διαδικασίες και εργαστήρια”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *